AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
Parcs agraris
La Xarxa de Parcs Agraris és un espai de col·laboració i intercanvi entre les entitats impulsores dels parcs agraris de les comarques barcelonines. Aquests parcs agraris comparteixen l'objectiu de preservar i gestionar les seves terres de conreu…
Estratègies alimentàries
Una estratègia alimentària es pot definir com un camí que cal transitar des del moment que es decideix ser partícip actiu en la governança alimentària d'un poble o ciutat. Una estratègia alimentària inclou tot un procés de treball que arrenca amb…
Bancs de terres
La Xarxa de Bancs de Terres és un espai de col·laboració, creat l'any 2021, amb l'objectiu de fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixement entre les persones responsables dels diferents bancs de terres d'iniciativa local en l'àmbit de…
Obradors compartits
La Xarxa d'Obradors compartits és una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar l'emprenedoria col·laborativa i facilitar el relleu agrari de les petites i mitjanes empreses a les comarques barcelonines.
Acords de pastures
El projecte 'Boscos de pastura' és una iniciativa promoguda per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb les Associacions de propietaris forestals, que té per objectiu l'establiment d'acords de pastura, a llarg termini, entre propietaris…

ALTRES INICIATIVES

El Consell de Política Alimentària de Toronto (TFPC, per les sigles en anglès) va ser establert el 1991 com un subcomitè de la Junta de Salut per assessorar la Ciutat de Toronto sobre qüestions de política alimentària. El TFPC connecta diverses…
El Consell Alimentari Municipal de València és un òrgan consultiu i de participació sectorial de l’Ajuntament de València l’objectiu del qual és promoure un sistema agroalimentari local més sostenible, saludable i just, en línia amb els compromisos…


El Pla d'Acció Territorial de l'Horta de València té com a objectiu la preservació de l'horta com un sistema productiu, ambiental i cultural integrat, l'element del qual són les persones llauradores. El Pla no persegueix protegir l’horta des d’una…
El programa d'auto-compostatge d'Hernani consisteix en la recuperació de la fracció orgànica de les deixalles urbanes del municipi i la disposició de més de 49 casetes d'auto-compostatge distribuides per tot el territori, i que permeten la gestió…
Associació formada pel col·lectiu de persones que treballen per a impulsar l'Agricultura Regenerativa. L'entitat s'organitza en nodes temàtics i té entre els seus objectius avançar cap a la sobirania alimentària.
Terres des liens és una associació nacional francesa que va néixer l'any 2003 amb l'objectiu de reforçar el vincle entre la ciutadania i la pagesia. L'entitat adquireix sòls agrícoles per a incentivar la instal·lació d'una nova generació pagesa que…


Més de 3.000 persones que viuen a la zona atesa per l'autoritat de transport d'Atlanta (MARTA) no tenien accés fiable a aliments nutritius i assequibles. Des de l'estiu de 2015 MARTA acull mercats de pagès de temporada a estacions seleccionades de…
El Mercat ecològic de Palma va néixer de la mà de l'Associació Lligams, juntament amb l'Associació de Varietats Locals i APAEMA, al setembre de 2010. La seva història encara és curta però intensa. Actualment són 16 els pagesos/es i elaboradors/eres…
L'Ecotira és un nou espai de productes ecològics i de proximitat de la Tira de Contar, que neix l'any 2021 al cor de Mercavalència, el mercat central de producte fresc de la ciutat. El projecte, que neix del treball conjunt entre la Conselleria i el…


La Sostenibilitat al plat és un projecte del Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional per fomentar una alimentació més justa i sostenible a través dels menjadors escolars. En una primera fase pilot, realitzada al llarg de l'any 2017 a 3…
El projecte Menjadors més sans i sostenibles és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible tant a l’escola com a casa. Per…
La Federació Andalusa de Consum i Producció Ecològica és una organització de base social que es crea l'any 1995 amb la voluntat de sumar persones i entitats que comparteixen un mateix objectiu: faciliar l'accés a aliments ecològics en els mercats…


El 31 d’octubre de 2013, professionals de diferents àrees d’activitat funden Menjadors ecològics, una associació sense fins de lucre amb l’objectiu de promoure la producció agroecològica local i els menjadors ecològics i de proximitat com a model…
El Patronat municipal d'escoles d'infants de Palma impulsa el projecte 'Escudella', que té per objectiu disposar d'un servei de cuina pròpia a cadascuna de les escoles, dotat amb personal qualificat. Actualment, a través del projecte 'Escudella',…
Eco-comedores da Biosfera és una eina per a contribuir al canvi social, animant al consum de productes ecològics, de temporada i de proximitat als centres escolars. El projecte persegueix analitzar la situació actual dels menjadors escolars i…
El Centre d'Educació per a l'Alimentació Sostenible (MEAD) té per objectiu promoure el desenvolupament d'una alimentació sostenible a la comarca per permetre a cada veïnat, siguin quins siguin els seus ingressos, poder menjar de manera saludable tot…


Buruxka és un innovador projecte pilot que ha recuperat la pràctica de l'espigolament per reaprofitar els aliments que queden al camp després de la collita i redistribuir-los a persones que travessen una situació difícil. L'espigolament se centra a…
Es-imperfect és una marca de conserves vegetals compromesa amb la sostenibilitat ambiental i la justícia social. A l'obrador de la Fundació Espigoladors elaboren patés vegetals, melmelades i salses amb fruites i verdures de proximitat descartades…
