
Ramon Casamada: «L’enginy al camp ens permet donar la volta als problemes»
Can Casamada és un projecte agroramader familiar situat a Castellar del Vallès. Especialitzats en el cultiu de la mongeta del ganxet i diversos cereals, combinen la producció agrícola amb una granja de porcs i vedells.
Can Casamada s'ha consolidat com una presència destacada en l'escenari agrícola del Vallès Occidental, gràcies, sobretot, a Ramon Casamada i Faus, conegut com «el pare» de la família, un apassionat de la pagesia i un home compromès amb la vida associativa i la preservació de la natura vallesana.

Ecomercaderet va néixer com una associació agroecològica inicialment enfocada en la conservació de llavors. Situat a Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia, el projecte ha evolucionat cap a un model cooperatiu i ara serveix la seva…
Dídac Valera i el seu germà pertanyen a una família de pagesos que fa més d’un segle que treballa la terra. La seva empresa hortícola és una font constant d’innovació, adaptant-se dia rere dia per satisfer les necessitats de la comunitat a la qual…
Glòria Roig és una agrònoma i pagesa que, des de fa vuit anys, es dedica a conrear herbes aromàtiques ecològiques al Lluçanès. Darrerament, ha expandit la seva activitat per incloure també el llúpol. Compaginar la criança de les seves tres filles…
El 1790 marca l’any de la fundació de Parés Baltà, un celler familiar de l’Alt Penedès, situat a només 25 quilòmetres del mar Mediterrani i a 60 quilòmetres de la ciutat de Barcelona. En l’actualitat, l’empresa compta amb aproximadament 200…
Eixarcolant, una cooperativa amb seu a Jorba, defensa la viabilitat i la necessitat d’un altre model agroalimentari. El col·lectiu impulsa projectes que promouen un model de producció, distribució i consum d'aliments més sostenible, ètic i just. Una…
Situada a Palafolls, al cor del Maresme, trobem l’Horta Pla de Munt, un projecte agrícola de caràcter familiar que destaca per la seva producció innovadora i eficient, tant a l’engròs com al detall. Fa disset anys, van començar a conrear en ecològic…
L’Olivera és una cooperativa d’integració social en el món rural que va néixer a Vallbona de les Monges l’any 1974. Des del 2010, també treballa a Can Calopa de Dalt, una masia centenària situada dins del Parc Natural de Collserola, on han recuperat…
Huertos in the Sky va néixer amb la missió de fomentar la creació de cobertes verdes comestibles a la ciutat de Barcelona. Els seus objectius són apropar la natura i els aliments saludables, inspirar comunitats actives i connectades, i promoure la…
El Tros d’Ordal va néixer el 2012 a l’Alt Penedès quan Àgueda Ortiz i David Casas van iniciar un petit hort a Ordal com a afició. Aviat, més persones es van sumar al projecte i, després d’un temps, van decidir professionalitzar-lo. Fa dos anys van…
Paginació
Uneix-te a la revolució més deliciosa!
Vols estar al dia de les últimes novetats de l’estratègia BCN Smart Rural?
Subscriu-te al nostre butlletí!
Omple el petit formulari que trobaràs a continuació i rebràs al teu correu electrònic una selecció de notícies, entrevistes, informes i publicacions que segur que t’interessen.